Ugrás az oldal tartalmára
BETEGŐRZŐ RENDSZEREK, ÚJRAÉLESZTÉS

Digitális lázlap rendszer

Az intenzív terápiás betegellátás digitalizációja iránt világszerte egyre növekvő érdeklődés tapasztalható, hiszen az elérhető technológia nagyban javítja a betegbiztonságot, csökkenti a kórházi költségeket, és jelentősen segíti az egészségügyi dolgozók adminisztratív leterheltségét a műtőben, továbbá az intenzív osztályokon. Mindezeken túl a digitális lázlaprendszerek által generált jól strukturált adatmennyiség jelentős kutatások elindítására is lehetőséget biztosít.

Készülékeink

Philips Elektronikus Lázlaprendszerek

Philips Elektronikus Lázlaprendszerek

A koronavírus okozta kihívások miatt a Philips lázlap rendszerek mihamarabbi bevezetése nagyban növeli a betegbiztonságot, valamint az egészségügyi személyzet biztonságát, hiszen a rendszer bevezetésével a betegágy melletti adminisztratív kontaktusok száma jelentősen csökkenthető. 

2018. november 28-án az Európai Parlamentben jelentették be az European Standards of Care for Newborn Healthprogram ajánlásait, mely kiemelten foglalkozik a betegbiztonsággal, valamint a rendelkezésre álló  adatok felhasználásával. Mindezen ajánlások az idei évben méginkább időszerűek lettek tekintve akár a   koraszülött, akár a felnőtt intenzív ellátás területét.

Magyarországon az elmúlt években a Szegedi Tudományegyetem Neonatális Intenzív Centrumában, valamint a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ AITI Intenzív Osztályán működik Philips elektronikus lázlap megoldás, ahol a lokalizáció az Egyetem munkatársainak aktív részvételével készült, így a megoldások a hazai ellátáshoz vannak igazítva, illetve a fejlesztés jelentős hazai hozzáadott értéket is tartalmaz.

Tapasztalataink szerint a lázlaprendszer használatával:

  • Javult az adatminőség és ezzel a betegellátás minősége
  • Az információk jobban áttekinthetőek, valamint bárhonnan elérhetőek
  • Jelentősen csökkent a nővérek és az orvosok napi adminisztrációs terhelése
  • Minden bejegyzés olvasható, minden bejegyzést tevő azonosítható és visszakereshető
  • Jobban, könnyebben követhető a gyógyszerfelhasználás

Mindezen tapasztalatok összevágnak a nemzetközi  intézményekben is felsorolt előnyökkel, ahol a papír alapú nyomon követés helyett digitális megoldásokat találunk, továbbá a helyi IT megoldásokat rendszerszintű megoldások váltják fel. Az elektronikus lázlaprendszerek nagyban segítenek az átláthatóságban, valamint további előnyük, hogy az intenzív terápia során előforduló esetleges hibák számát jelentősen csökkenteni tudják a nagyobb és pontosabb adatmennyiségnek köszönhetően.

A lázlapon futó ”scoring” rendszerek segítségével a beteg állapotának esetleges  romlása már előre detektálható, így a megfelelő kezelésre már korábban sor kerülhet; egyes felmérések szerint akár 30%-kal csökkentve ezzel a mortalitás esélyét. 

Egy átfogó nemzetközi felmérés szerint azon osztályokon, ahol digitális lázlap működik az intenzív ellátás szükséges időtartama 10%-kal csökkent, továbbá csökkent a szükséges lélegeztetés időtartama is. A rendszer használatával továbbá az adminisztrációs idő átlagosan 30-35%-kal redukálható, amely jelentős terhelést vesz le az ellátó személyzetről.

A Magyarországon már működő szegedi neonatológiai, illetve a pécsi felnőtt intenzív lázlap rendszerek mellett célunk, hogy a Philips digitális lázlaprendszerek országszerte szélesebb körben is elterjedjenek, hiszen mindezzel az intenzív ellátás minősége viszonylag alacsony befektetés mellett nagyon rövid időn belül jelentősen javítható lenne, mindezeken túl a rendelkezésre álló adatok mennyisége és szerkezete megbízható forrást biztosítana egy országos adatgyűjtési rendszernek.

Bővebben Ajánlatkérés

Diagnosztikai
nagyberendezések